Ding 12: Zand tussen m’n tenen

De opdracht bij Ding 12 Spelen in de zandbak van de 23-Archiefdingen wiki is: experimenteer met wiki en schrijf een blog of een favoriet (mag alles zijn). Ik koos natuurlijk iets uit de serie: “Speeltjes in en om het huis”. Mijn favoriete gadget? Da’s natuurlijk mijn iPhone.

Maar ja, daar had @Petra023 al over geschreven, dus kwam nr. 2 in aanmerking voor een lovend artikeltje: De Flip Ultra, een supercompact HD videocameraatje, net zo groot als een mobiele telefoon maar een stuk gemakkelijker in het gebruik. En met € 150 relatief goedkoop voor wat je krijgt.

Bekijk onderstaand filmpje voor een vergelijking tussen de Flip en een ‘gewone’ videocamera.

Ik heb hier weinig aan toe te voegen. Voor mij is het grootste voordeel dat m’n filmpjes direct op de computer staan. Eerder filmde ik al veel met mijn digitale compactcameraatje, maar daarvan was de kwaliteit toch minder. Dat je ‘m rechtstreeks in een USB-poort kunt proppen is een lollige extra. Toch gemakkelijker dan een geheugenkaartje.

Je krijgt er software bij waarmee je de boel aan elkaar kunt monteren tot supersimpele speelfilmpjes, maar daar was ik niet echt kapot van. Uiteindelijk werkte Moviemaker toch beter.

Advertenties

9 Reacties to “Ding 12: Zand tussen m’n tenen”

 1. Petra023 Says:

  Oops.. gras voor je voeten weggemaaid? Je had mijn lemma best aan mogen passen hoor, ik denk dat het nog wel voor verbetering vatbaar was eerlijk gezegd. Gebruik je dat nou veel, zo’ n videocameraatje? Moet eerlijk zeggen dat dat nou iets is dat ik zelden mis in mijn gadgetassorti..

 2. Voyager to Web 2.0 Says:

  Geweldig filmpje over leuke gadget. Wat kan het leven gemakkelijk zijn 🙂

 3. Lineke Says:

  Maar… maar… maar… wat heeft dit nu met wiki’s te maken?

  • janaca Says:

   Dit is het stukje dat ik in de wiki-zandbak van 23 archiefdingen had geschreven over mijn favoriet, in dit geval een gadget. Die zandbak is een wiki, vandaar.

 4. alinda Says:

  Hoi Janaca,

  Welke mogelijkheden voor een wiki zie je met betrekking tot het Zeeuws Archief? Heb je hier ideeën over? Wel een mooi cameraatje bytheway!!

  groetjes,
  Alinda

  • janaca Says:

   Er zijn natuurlijk tálloze mogelijkheden. Om te beginnen ken elke organisatie een wiki gebruiken voor de interne informatievoorziening, van openingstijden en huisreglementen tot een smoelenboek en een nieuwsbrief.

   Het Zeeuws Archief zou er verder mee aan de slag kunnen door een soort Zeeuwse kennisbank in te richten waarin alle info die in de loop der eeuwen is verzameld, kan worden ondergebracht. Een beetje het klassieke encyclopedie-idee waar Larousse (?) ooit mee begonnen is. Lekker ambitieus maar in potentie geweldig.

   Het is dan natuurlijk de vraag of je dat zelf moet gaan doen of dat je niet beter kunt aanhaken bij iets als Wikipedia, het is immers niet alleen leuk om te maken; het is ook leuk als het gebruikt wordt. Wikipedia is dan bekender dan onze eigen site en we kunnen hoog of laag springen, dat zal ook wel zo blijven ;-).

 5. Edwin Says:

  Begin het gadgetverhaal n.a.v. de sony reader steeds beter te begrijpen 🙂

 6. Luud de Brouwer Says:

  Cool! Mooie cam. Ik werk ook graag met moviemaker. Maar een eigen filmpje was nog sterker geweest natuurlijk! 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: